Rólunk

Kedves Hallgatók!

A Csíkfalusi csángó rádiót azzal a céllal hoztam létre 2009 november 14-én, hogy az igazi moldovai csángó-magyar kultúrát tudjam ismertetni, ezáltal a román kultúrának is adok helyet, ahogy a világban lévô más kultúráknak is, természetesen, adásaimban sajátomnak tekintem a csángó-magyar kultúrát, mely a legtöbb helyet foglalja el. A csíkfalusi rádió, helyet ad minden jó akaratu magyarnak, és magyarul is tudó tiszteséges keresztény embernek.

Ez azt jelenti, hogy mindenki, aki magyarnak valja magát és elismeri a csángómagyar kulturát. Adásainkban mindenki nyilvánosan szerepelhet, nemzetiségére való tekintet nékül. Szükség esetén a szereplő anyanyelvét magyar vagy román nyelvre forditjuk.

Jelezzük; politika mentesek vagyunk. Elkötelezettséget semilyen szervezethez vagy személyhez ( még ha támogató szádéku is) nem fogadunk el.

Mindekitől kérjuk és elvárjuk, hogy megnyivánulásuk keresztény alapon történjen. Kötelező betartani az emberiség erkölcsi és morális normáit. Gyülölködés vagy fenyegetésnek nem adunk helyet.

Kedves Csángómagyar Testvér!

Ha anyanyelved magyar, gyökereid magyar kúltúrához kötődnek, fügetlenül attól, hogy a világban hól élsz, adásainkhoz hozzá szólhatsz, anyagot küldve a következô címre: office@csangoradio.ro elektronikus hang felvételben, akár CD- vagy DVD is.

 

Tiszteletettel :

Lôrinc Celesztin
Csángó Rádió Főszerkesztôje