Postări și mesaje

 1. Dragi ascultători!

  Antal Erzsébet a primit diploma de profesor în limba maghiară în Moldova, Bacău, în 1957. Și-a început cariera de profesoară în cel mai estic sat maghiar, Magyarfalu (Arini) . În emisiunea noastră, Şezătoare, ne va povesti de amintirile minunate ale vieții sale.

  Înregistrarea a fost realizată de reporterul voluntar al Radioului Ceangăilor, Szabolcs Takács, înregistrarea este în limba maghiară,şi poate fi ascultat aici:https://www.csangoradio.ro/ro/arhiva-media/guzsalyos/antal-erzsebet/

 2. Vineri, la noul sediu al Asociaţiei Maghiarilor Ceangăi din Bacău, a avut loc ceremonia de deschidere a anului școlar în limba maghiară.

  În ultimii șapte ani, învăţământul în limba maghiară din Moldova Bacău a fost coordonată de APMR, dar din septembrie 2019, Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria a încredințat din nou AMCM predarea limbi maghiare copiilor ceangăi.

  Cu această ocazie, sau realizat interviuri cu Pogar Laurenţiu, președintele AMCM, și cu Varga Andrei, preot paroh din Valea Seacă, unul dintre preoţii care celebrează liturghia în limba maghiară din Bacău.

  Mai multe informaţii despre activitatea AMCM puteţi găsi aici:http://csango.ro

  Interviul în limba maghiară a fost realizat pentru Radioul Ceangăilor de Duma Ştefan Andrei.

  Vă dorim audiţie plăcută!

  Interviul il puteţi asculta aici:https://www.csangoradio.ro/ro/arhiva-media/activitati-ceangaiesti/deschiderea-anului-scolar-in-limba-maghiara-la-sediul-amcm-2019-09-06/

 3. Interviu realizat cu Borors Rezső petiţionarul slujbelor în limba maghiară din Bacău.
  Borors Rezső actualmente este bursier al programului „Petőfi Sandor Program” acum activează în cadrul Asociaţiei Ceangăilor Maghiari din Moldova.

  Interviul este realizat de Duma Stefan Andrei, înregistrarea este în limba maghiară.
  Înregistrarea emisiuni o puteţi asculta aici:Interviu cu Borors Rezső bursier al programului „Petőfi Sandor Program”

Lasă un răspuns