Despre noi

Dragi ascultători !

Postul de  Radio Ciucani l-am înfiinţat cu scopul de a  da posibilitatea  cunoasteri culturii ceangăilor maghiari din Moldova  printre care  vom difuza si cultură romănească conlocuitoare de pe meleagurile ceangăieşti.

De asemenia si alte culturi din lume. Prin asta înţeleg , că orcine care  îsi consideră originea cu încrengătura  ceangăiască  să poată difuza emisiuni cu această posibilitate. Ca persoană fizică sau organizaţie  indiferent de limba pe care o vorbeste. Dar pe care trebuie să o traducă întruna din limbile maghiară sau română, dacă consider că este nevoie atunci varianta din limba maghiară sau română  o voi traduce  după caz.

Postul de Radio Ciucani  este apolitic si nu  se obligă să serveasca interesele vreunei organizaţi sau persoane chiar dacă sprijină acest post de radio, în schimb dă posibilitatea de a  difuza emisiuni oricărei organizaţi sau persoane în orice limbă dacă respectă normele crestine.

Totusi dacă sunt perosane  ateiste sau de altă religie  trebuie să respecte normele de conduită si etică morală. Prin asta înţeleg, că  orice discutie imorală s-au de ne respect reciproc care duc la ură sau nu respectă normele morale le abandonez nefolosindule în aceste emisiuni.

Stimate Frate Ceangău! 

Indiferent ce limba folosesti rădăcinile si istoria noastră ne leagă într-o origine comună a aparteneţei noastre de aceia te consider ca parte a culturi noastre care prin acest post de radio te poti exprima , înţelegănd aici originea culturi maghiare din Moldova chiar dacă originile se leagă prin cultura ceangăilor din Ghimes , Sapte Sate, zona Devei, sau Bacska indiferent oriunde ai fi în lume si ai reprezenta în cultura maghiară Moldovenească chiar si în Ungaria.

Prin acest post de radio poţi difuza  materiale  sonore trimise electronic sau în  format CD sau DVD pe adresa office@csangoradio.ro respectănd cele scrise anterior.

Cu stimă:

 

Lőrinc Celesztin
Redactor şef Radioul Ceangăilor