XVI. Csángó Bál 2012. Lakatos Demeter emlékére

XVI. Csángó Bál

A Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Moldvahon Csángó Kulturális Egyesület 2012. február 10-én (pénteken) tizenhatodik alkalommal rendezi meg a „Csángó Bált” a budapesti Petőfi Csarnokban, melynek fővédnöke Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke. Az idei műsor Lakatos Demeter, a híres moldvai csángó költő, az északi csángó nyelvjárás egyetlen szépirodalmi megörökítőjének munkásságán alapszik, születésének 100. évfordulója alkalmából.

Program

Színpadra lépnek hagyományőrzők Forrófalváról, Budáról, Klézséből, Külsőrekecsinből, Pusztinából, Somoskáról, Gastenyből, Prejoaia-ból, Setétpatakáról, Balahányospatakáról, Gyimesfelsőlokról. Vendégeink lesznek: Legedi László István, Hodorog András, László Erzsébet, Nyisztor Ilona, László Paula, László Ioána, Mandache Aurel, Antim Ioan, Timár Viktor, Tímár János, Antal Tibor, Mojszi Gábor, Kicsi Kóta Károly, Petrás Mária, a Dresch Quartett, a Berka Együttes, a Fanfara Complexa, a Tűz Lángja Zenekar, a Kőketánc Gyerektáncház, a Somos, a Zurgó Együttes és a Jászság Népi Együttes.

http://www.csango.hu

 

 

 

 

 

 

 

A XVI. Csángó Bál felvételit meghallgathatják itt: https://drive.google.com/file/d/1m0XslFJkrDvnSKoUh8Msvs5DPo6f7JJC/view?usp=sharing